GÖNEN ANKARA'YA TAŞINDI

GÖNEN ANKARA

Balıkesir Valiliği öncülüğünde düzenlenen, Balıkesir Tanıtım Günlerine Gönen`in ilgisi.

    Atatürk Kültür Merkezi`nde 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında devam edecek tanıtım günlerine TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK, Başbakan Yrd. Bekir BOZDAĞ, TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE, Valimiz Ahmet TURHAN, Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Milletvekilleri A. Edip UĞUR, M. Cemal ÖZTAYLAN, Tülay BABUŞÇU, Ali AYDINLIOĞLU, Nedret AKOVA, Namık HAVUTÇA, Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi GÜVEN, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, Gönen İlçe Kaymakamı  Hüseyin Parlak, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Bülent Can, Hüseyin Yağcıoğlu, Ak Parti Gönen Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Karakaya, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Engin Aslan, İşadamı Cevdet Arınık,İlçe kaymakamlarımız ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip UĞUR ise, etkinlikten duyduğu gururu dile getirerek, “Balıkesir yükselen bir değer. Balıkesir`in etiyle, sütüyle Türkiye`yi doyuran bir şehir. Nasıl plaka numaramız 10 ise Balıkesir`i 10 numara bir şehir yapmaya aht ettik. İnşallah bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

         BALIKESİR AYAĞINIZA GELDİ

    Balıkesir Tanıtım Günleri açılış törenine katılımları ile bizleri onurlandıran Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ ise konuşmasında, “Balıkesir ayağınıza geldi. Güzellikleriyle, özellikleriyle, ürettikleri ve sahip olduklarıyla ayağınıza geldi ve size kendisini tanıtıyor. Onun için Balıkesir`e gelin, gezin görün. Burayı ziyaret edenler adeta Balıkesir`in her tarafını gezmiş gibi olacak, daha yakından tanıyacaktır. İlerleyen zamanlarda Balıkesir`e dair program yaparken daha bilinçli bir program yapma imkânınız olacaktır.” dedi.

      KÜLTÜR VE SANAT KENTİ

    BOZDAĞ, Balıkesir türkülerinin yerinin bir başka olduğunu da söyleyerek, “Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, gönül bu sevdadan vaz mı geçecek` gibi dillerde peleseng olmuş Balıkesir türkülerinin yeri bir başkadır. Balıkesir Efruz Bey, Kaşağı, Yalnız Efe hikâyelerinin yazarı, büyük öykücü Ömer Seyfettin`i topraklarından çıkaran bir kenttir. Balıkesir büyük ilim, irfan adamı, Allah yolunun hizmetkârı Gönenli Mehmet Efendi`yi bağrından çıkaran, Türkiye`ye ve dünyaya bu yolda hizmetleriyle öncülük ettiren insanları yetiştiren iklimin, toprağın olduğu büyük bir yerdir. Balıkesir kahramanlık destanı yazanların memleketidir. Çanakkale`de devasa top mermisini tek başına sırtına alarak kahramanlık destanı yazan Seyit Onbaşı`nın memleketidir" diye konuştu.

     Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu; İlçemiz Gönen’in ürettiği pirinçleri Başkentimiz Ankara’da tanıttık. Ayrıca; birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Dedi.

Gönen Belediye Başkan Aday Adayı Aydın Karakaya; “Birlikten Kuvvet Doğar” sözündeki gibi, uyum içerisinde ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı